Pibox gör det lätt att sortera rätt

Fler och fler producenter börjar införa avfallssymbolerna på sina förpackningar. En av dem är Pibox, ett förpackningsföretag med fokus på pizzakartonger. Vi har ställt några frågor till Håkan Dik på företaget om deras införande av systemet.

- Vi ville anpassa oss till den standard som nu finns ute bland våra konsumenter. I och med den uppdaterade märkningen så behöver vi inte själva använda oss utav ”egna” symboler för återvinning utan nyttja det goda arbete som redan är gjort. Genom att dessutom använda oss av samma piktogram som på återvinningsstationer hoppas vi kunna hjälpa kunderna att sortera pizzakartongen i rätt fack. När allt kommer omkring är det viktigt att vi drar vårt strå till stacken när det kommer till hållbarhet, även om det ”bara” rör sig om pizzakartonger, berättar Håkan. 

Läs mer om Pibox arbete här

20 Okt 2022