Skellefteå skyltar om på sina åtta återvinningscentraler

Efter ett gediget arbete inför omskyltning av sina återvinningscentraler har nu Skellefteå skyltat om sina återvinningscentraler.

- Arbetet med omskyltningen har fått ta tid vilket det har varit värt. Vi startade med workshop för medarbetarna vilket var betydelsefullt. Utifrån den gick vi vidare kring tipset att göra skyltarna både på svenska och engelska. En av våra medarbetare på återvinningscentralerna är från England, hon har varit till stor hjälp när vi lagt in den engelska texten, berättar Katarina Bergsten, avfallsrådgivare på Skellefteå kommun.

Arbetet med själva layouten har också tagit sin tid och vissa skyltar kommer troligtvis att ändras.

- Till exempel skylten för Kyl och frys. Där kommer vi, som det verkar, att framöver sortera luftvärmepumpar för sig. Av den anledningen har vi gjort små tilläggskyltar till vissa skyltar. Det underlättar den dag det eventuellt ändras då vi inte behöver göra helt ny skylt utan kan behålla kyl och frys och bara ta bort tilläggskylten, säger Katarina.

Läs mer om arbetet och se fler bilder

17 Feb 2022 News Goda exempel